Wskazówki, które pomogą Ci stać się lepszym kucharzem
Istnieje wiele źródeł informacji o gotowaniu.
Niektóre informacje są skierowane do doświadczonych kucharzy, a nie do przeciętnego człowieka. Przedzieranie się przez wszystkie dostępne informacje może być mylące. Na szczęście w tym artykule znajdziesz kilka świetnych wskazówek. Będą pracować dla każdego, nawet nowicjusza.Dobrą wskazówką, jeśli chodzi o gotowanie i przygotowywanie jedzenia, jest przygotowanie wszystkich niezbędnych składników, których potrzebujesz w nocy, aby rano nie stresować się nimi. Pomoże Ci to skoncentrować się na zadaniu, jakim jest przygotowanie jedzenia w najlepszy możliwy sposób.Będą działać jak gąbka i po prostu wchłoną dużo tej wody. Zamiast tego weź wilgotną szmatkę i zetrzyj ręcznie każdy grzyb.Brownie przygotowane na sprzedaż wypieków są znacznie bardziej kuszące, gdy potencjalni nabywcy mogą zobaczyć, jakie są w nich smakołyki. Aby wykonać to zadanie, gdy na patelni brownie zostało około ośmiu minut czasu pieczenia, wyjmij patelnię z piekarnika, przykryj wierzch warstwą miniaturowych pianek, a następnie posyp kawałkami czekolady, kajmaku, orzechami, kawałkami karmelu i czymkolwiek jeszcze lubisz dodawać do ciastek na wierzchu pianek. Włóż patelnię z powrotem do piekarnika na kilka ostatnich minut pieczenia, aby pianki zmiękły i podpieczone były, a frytki miały czas na stopienie. Kiedy patelnia wyjdzie, otrzymasz nieodpartą patelnię brownie, która wygląda tak dobrze, jak smakuje.Podczas golenia warzyw do potraw takich jak vinaigrette lub sałatka, użyj grubej mikrostrugi, zwanej również tarką lub skórką, aby zetrzeć je na mniejsze kawałki. Smaki warzyw są naprawdę uwolnione po starciu mikropłatem.Fasolę przechowywaną przez dłuższy czas należy sprawdzić pod kątem uszkodzeń spowodowanych przez owady lub pleśń. Zamiast patrzeć wizualnie na każdą fasolę, włóż je do miski z zimną wodą. Używaj tylko tych, które opadają na dno, ponieważ te pływające są albo uszkodzone przez owady, albo pleśń.Robiąc wypieki, staraj się zaopatrzyć w papier pergaminowy do wykładania patelni. Używając papieru pergaminowego, Twoje wypieki będzie łatwiejsze do usunięcia i pomoże utrzymać jedzenie w jednym kawałku.
Ponadto użycie papieru pergaminowego sprawia, że jest mniej bałaganu i jest znacznie łatwiejsze do późniejszego sprzątania.Łatwy sposób na skórki orzechów.
Podczas gotowania orzechy, takie jak migdały i pistacje, wymagają usunięcia skórki. Blanszuj orzechy, gotując je w garnku z wodą przez minutę. Odcedź orzechy i połóż je na czystym ściereczce. Nałożyć ściereczkę na orzechy i energicznie pocierać. Skórki ścierają się na ręczniku.Bakłażany mają tendencję do czernienia się podczas gotowania, chyba że odpowiednio je traktujesz. Dodaj łyżkę mleka do zimnej wody do gotowania i dodaj roślinę do tej mlecznej wody. Bakłażan nie zmieni koloru podczas gotowania i sprawi, że Twoje danie będzie bardziej apetyczne, gdy go podasz.Oto świetna wskazówka, gdy musisz smażyć potrawy na głębokim tłuszczu. Podczas smażenia na głębokim oleju trzymaj potrawę za pomocą długich języczków do smażenia, umieszczając je w oleju. Przed wypuszczeniem przytrzymaj jedzenie przez pięć sekund tuż pod olejem, a następnie zwolnij. Zapobiegnie to przyklejaniu się żywności do innych produktów lub ścianek frytownicy poprzez jej uszczelnienie.W prawdziwym świecie gotowanie wiąże się z praktycznymi pomysłami ze świata rzeczywistego. Najlepsze wrażenia uzyskasz, gdy będziesz mieć proste informacje, które możesz łatwo przełożyć na swoją kuchnię. Złożoność cię spowolni. Kiedy zastosujesz w praktyce wskazówki, których się tutaj nauczyłeś, zauważysz, że Twoje posiłki staną się znacznie smaczniejsze.